GOZ.ro - forum cu simţ tehnic
Septembrie 06, 2010, 08:35:16 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Sarbatori Fericite!

Pagina principală   Ajutor Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
Autor Subiect: Aplicatii casnice pentru PLC  (Citit de 127 ori)
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« : Iulie 28, 2010, 09:55:47 »

Buna,detin un PLC PS4 201 MM1 + extensia LE4 116 DD1 (Moeller) si as dori sa-i dau orice utilitate casnica,specific ca nu detin multa informatie despre PLC-uri dar primul pas este  facut,conectarea la PC este ok cu cablul  configurat de mine.Am descarcat programul sucosoft s40 de la Moeller dar  cred ca este o versiune limitata si nu-mi da posibilitatea de a invata cat mai mult.Pe viitor  doresc sa nu ma limitez la PLC-urile detinute de catre cei de la Moeller si prefer sa merg si pe alte variante,de exemplu PLC-ul SG-20HR-12D etc.fiind mai ieftine.Stiu ca informatie multa este pe net dar doresc si comunicare cu cineva in masura sa-mi ofere informatii pas cu pas.Va multumesc! 
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iulie 29, 2010, 05:13:46 »

M-am trezit tarziu??
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : Iulie 29, 2010, 09:39:59 »

Salut, bine ai venit pe micul nostru forum.

Din pacate NightShift, cel care a initiat topicurile celelate cu PLC-ul utilizat in acasa, s-o mutat in casa noua si nu are net... ca asa-i in tara asta faina.

Strict despre programarea lor nu pot sa-ti spun prea multe, pentru ca pe mine m-o lovit criza chiar inainte sa ajunga PLC-ul pe lista de cumparaturi. In schimb, daca esti interesat, poti sa-ti descriu in mare cum l-o implementat NightShift pe al lui.
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iulie 30, 2010, 01:22:00 »

Daca nu te deranjeaza,doresc ori ce informatie,multumesc pentru raspuns!
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iulie 31, 2010, 04:24:18 »

De unde pot sa aflu semnificatia fiecarui desen (semn) adica: NI=----||-----,NO----|\|----.etc?
Memorat
Insider
Full Member

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Iulie 31, 2010, 08:29:40 »

Uite niste inceputuri (in engleza):

http://en.wikipedia.org/wiki/Ladder_logic
http://www.plcs.net/contents.shtml
http://www.plctutor.com/index.php?page=relay-ladder-logic
http://openbookproject.net//electricCircuits/Digital/DIGI_6.html
Memorat

Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #6 : August 01, 2010, 09:18:51 »

Iata in mare si modul de implementare al unui PLC la partea de acces in casa/curte. Prin plc au fost trecute: butonul de la sonerie, soneria, becul de deasupra usii de la intrare care totodata ilumineaza si poarta, un comutator de surse video (cu un simplu releu), senzor crepuscular, releu Reed aflat in tocu usii de la intrare.

- daca cineva suna la poarta in timpul zilei, soneria suna scurt in casa, comutatorul video afiseaza pe monitor in full screen camera video care-i orientata catre poarta. Pe butonul de sonerie a fost implentat si un filtru anti SPAM, adica nu poti suna in prostie, suni odata si pe urma doar peste vreo 20 de secunde mai poti suna.

- daca cineva suna cand e intuneric afara, pana in ora 22 (parca) soneria suna, comutatorul video afiseaza imaginea full screen si se aprinde becul, atat pentru a vedea cine-i la poarta cat si pentru a facilita accesul pe scari.

- deasemnea soneria suna scurt si la dechiderea usii, pentru a semnaliza intrarea cuiva, dar si schema asta-i limitata de ora, dupa ora 22 nu mai suna, sa nu trezeasca lumea.

- nu mai retin daca poti suna la sonerie dupa ora 22, dar stiu ca s-a discutat despre implemetarea unui LED de avertizare in dormitor, respectiv comutarea automata a TV-ului pe imaginea de la poarta. Lucru posbil prin alimientarea unui pin al euroscartului cu vreo 5v.

Odata facut hardwireingu', posibilitatile de programere sunt "fara numar". Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : August 02, 2010, 09:29:59 »

Momentan va multumesc!
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : August 02, 2010, 09:34:53 »

NightShift va reveni pe forum dupa ce-si va reintroduce netul?
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #9 : August 02, 2010, 09:57:06 »

Problema cu netu-i mult prea delicata si nu stiu cand se va rezolva.

Cand au inceput constructia in zona, UPC si Romtelecomu au ras de constructor cand a spus ca va ridica un cartier de case in camp si nu au venit sa precableze zona. Acum cand totul e gata, ar vrea sa vina, dar problema-i ca PUZ-ul nu permite absolut niciun cablu suprateran iar de sapat si spart trotuare nu se mai pune problema.... deci in clasictul stil romanesc e o solutie fara iesire.
« Ultima modificare: August 02, 2010, 10:46:08 de către Berti » Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : August 02, 2010, 10:14:59 »

Am rabdare si inca o data,multumesc!
Memorat
kretzu77
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : August 02, 2010, 01:17:10 »

Problema cu netu-i mult prea delicata si nu stiu cand se va rezolva.

Cand au inceput constructia in zona, UPC si Romtelecomu au ras de constructor cand a spus ca va ridica un cartier de case in camp si nu au venit sa precableze zona. Acum cand totul e gata, ar vrea sa vina, dar problema-i ca PUZ-ul nu permite absolut niciun cablu suprateran iar de sapat si spart trotuare nu se mai pune problema.... deci in clasictul stil romanesc e o solutie fara iesire.

internet mobil  Grin
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #12 : August 02, 2010, 01:28:24 »

Are ceva stick, dar nu stiu cu ce abonament... oricum stiu ca-i folosit doar pentru mail&stuff.

P.s. Nssgk da-i un mesaj privat, poate intra si te lamureste.
« Ultima modificare: August 02, 2010, 01:31:40 de către Berti » Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #13 : August 03, 2010, 01:14:41 »

Mutat la casa noua ,costuri reduse Grin,am sa-i dau un tele.Multumesc!
Memorat
nssgk
New member
*

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : August 03, 2010, 01:18:09 »

Se pare ca nr.de telef. este ascuns,asta este voi astepta.Bafta tuturor!
Memorat
Pagini: [1] 2
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!