Referitor la releul ala, gasesc eu o tensiune prin monitor care sa dispara odata cu trecerea in standby... Am relee cu bobinele la 24, 12, 6, 5 si 3 V, asa ca as avea de unde alege. (Pe astea de 3 V le-am descoperit de curand, pe unele modemuri interne - PCI.)
Pentru a nu interfera in vreun fel cu circuitul LCD-ului, eu as recomanda folosirea unui optocuplor. In felu asta poti fi sigur ca rezistenta bobinei sau tensiunile de autoinductie generate la declansarea releului, nu interactioneaza in mod negativ cu electronica LCD-ului.
Iar in felu asta nici nu mai esti obligat sa folosesti un releu de-o anumita tensiune.
Pe mine m-a costat toata treaba 300 lei (150 monitorul, 150 tunerul). Eu zic ca e bine pentru un TV LCD de 19 inci... Nici n-as fi vrut mai mare, nu s-ar mai fi incadrat in mobilier.
Oh, daaa.... asta-i un pret excelent!
Ca si o recomandare de viitor, ai putea sa-l intergrezi intr-o usa, asa la ochi pare c-ar intra la fix. Decupezi usa cu pendularu, cantuiesti si lipesti TV-ul, roata, roata cu banda dublu adeziva.
La televizoarele obisnuite, tare ma enerveaza ecranul negru cand schimb canalu... pe cand la tunerul intern instalat pe desktop, schimbarea de pe un canal pe altu se face aproape instant. La tunerele aste externe cum se manifesta lag-u asta?