GOZ.ro - forum cu simţ tehnic
Septembrie 06, 2010, 08:03:03 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Sarbatori Fericite!

Pagina principală   Ajutor Autentificare Creează un cont  
Pagini: 1 [2] 3 4
  Imprimă  
Autor Subiect: Alimentator auto pentru Asus Eee Pc 701, 9.5V 2.315A  (Citit de 1920 ori)
CV-03-BTF
New member
*

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #15 : Octombrie 26, 2008, 04:44:15 »

Salut... si eu sunt interesat de un alimentator auto pentru eepc . Rog sa fiu inclus si eu in "schema" .... se poate ..Huh
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #16 : Octombrie 26, 2008, 10:30:13 »

Bine ai venit pe forum!

De la ultimul post in acest topic s-au derulat deja doua "scheme", doar ca nu s-a mai postat parerile. Probabil lumea e multumita  Grin ca de nu erau, cred ca se strangeau multe nemultumiri p-aici.

Vad ca in afara de tine, mai e unu interesat, deci daca se mai anunta macar 2 doritori, mai derulez iute o "schema".

L.e. Tu de care vrei? pentru 701 sau pentru 900/901/1000?
« Ultima modificare: Octombrie 26, 2008, 10:32:11 de către Berti » Memorat
CV-03-BTF
New member
*

« Răspunde #17 : Octombrie 27, 2008, 07:30:22 »

PENTRU 701.!!! apropo...eu am primit ca bonus la eepc  un kit touch screen... ( for asus eee pc - 7" inch touch screen panel kit ) ai remarcat pe  acolo si  asa ceva..Huh
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #18 : Octombrie 27, 2008, 01:44:10 »

Da' cum l-ai primit? Montat sau separat?

De vazut am vazut si asa ceva, da nu-s convins daca se justifica investitia... da' tu mai vrei unu? Sau care-i faza?
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #19 : Octombrie 28, 2008, 06:50:53 »

Am mutat discutiile despre montarea asus-ului in masina, intr-un topic dedicat, Proiect CarPC din Asus EEE 701.
Memorat
Insider
Full Member

Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Martie 08, 2009, 04:57:15 »

Indraznesc sa intreb si eu... am tot incercat sa fac un alimentator auto pentru EeePC 1000, dar m-am lovit de mufa, intre altele (protectii etc); mai e vreo sansa sa faca un gest elegant vreun burghez cu card valabil peste hotare?
Dau o Cola... sau chiar un Pepsi.
De 0.25, dar sunt dispus sa urc pana la 0.5L ;-)

Daca nu se mai poate, este cineva dispus sa publice un closeup cu montajul dintr-un alimentator de-asta? Macar sa stiu ce protectii oferea.
Memorat

Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #21 : Martie 08, 2009, 10:02:16 »

Vad ca exista cerere, deci s-ar putea sa mai fac comanda in Hong Kong, doar ca, de cand cu scaderea leului, pretu a mai crescut... daca nu dau peste un vames zelos, care sa-mi vamuiasca coletu chiar daca are valoare mai mica de 44 euro, atunci pretu va fi in jur de 80-85 ron (include si cola).

Oricum asta dureaza, probabil comanda am s-o fac undeva pe la sfarsitu lunii + 20-25 zile.

Am desfacut incarcatorul meu, pentru 701, dar atentie asta scoate 9.5V@2,315A, pe cand tu, pentru 1000 ai nevoie de 12V@3A.

Ma asteptam sa fie destul de simplu, cand l-am desfacut pe fata era cam la ce ma asteptam... da', doar pana sa intorc PCB-ul, pe verso e o placuta plina cu piese SMD si vreo 2 IC-uri, chiar nu inteleg ce-i asa complicat la un simplu convertor de tensiune.

Am facut cateva poze, sper sa-ti fie de folos.
Memorat
Insider
Full Member

Vezi Profilul
« Răspunde #22 : Martie 09, 2009, 02:38:48 »

Foarte fain lucrat!
Mai exista alternative si pe la noi, dar nu sunt totul-in-cupla, ci totul-intr-o-cutie-patratoasa-care-incurca-locul, dupa cum vedeti aici:
http://www.acushop.ro/alimentatoare-acumulatori-laptop/descriere/Asus-auto-002-001
pe scurt, mai scump si mai dezavantajos.
Protectii, de-aia e asa complicat, imunitate la paraziti, nu tu oscilatii... in cazul cel mai defavorabil, adica scurtcircuit, trebuie sa moara eroic, adica protejand EeePC-ul...
Am vrut sa construiesc eu ceva simplu si robust, cum imi place mie, zdarovâi, un stabilizator serie 7812 combinat cu niste zenere pe post de crowbar, daca se pune in scurt stabilizatorul si trece de el tensiunea de pe baterie (14V, sa zicem) atunci luati voi curent mare si zburati siguranta de 3.5A. N-am fost multumit la teste; tensiunea la care tre sa lucreze protectia e prea asemanatoare cu cea nominala; era mai simplu daca foloseam 9.5 V la iesire, dar pentru 12V prefer sa cumpar o chestie de-asta. Mai ales ca n-am gasit nicio mufa care sa se potriveasca exact.
Merge una de la batrana mea camera video Hitachi VM-300, dar cateodata se misca... catastrofal (acasa tin acumulatorul scos si folosesc mai mult alt alimentator de 12V, originalul e in dormitor).
Hm, poate e loc inauntru sa montez si un micromontaj care sa-mi dea un 5V (protejat!) pentru o mufa USB montata tot inauntru... mai incarc si eu telefonul, receptorul GPS, una-alta.

Memorat

firepeace
New member
*

« Răspunde #23 : Martie 17, 2009, 11:36:34 »

Salut. Sunt posesorul unui EEEpc 701 si am ca prajit alimentatorul de camera.Stie cineva de unde pot achizitiona unul original alb si la ce pret.

Merci
Memorat
Insider
Full Member

Vezi Profilul
« Răspunde #24 : Martie 18, 2009, 09:54:12 »

Asta am gasit in primul minut de google:

http://www.neracomputers.ro/newstore/index.php?target=products&product_id=30014

Nu e alb, nu stiu nici daca e original (dupa pret, cam pare original), in plus in poza apare cu stecher american (dar asta se rezolva simplu, un simplu adaptor); nu e nevoie de transformator suplimentar, merge intre 100 si 240 V.

Dar sigur nu se poate repara cel original?
Memorat

firepeace
New member
*

« Răspunde #25 : Martie 18, 2009, 09:59:21 »

E cam prajita partea de redresare. Pentru ca am schimbat acele diode sunt 2 tipuri (2 x 1N4007 si 2 x FR107) acestea din urma sunt diode rapide care nu se gasesc. Am pus in locul lor 2 diode ultrarapide pe care le-am gasit pe Maica Domnului. HER107. Mai are si un termistor care nu se gaseste. Dar ce am masurat acela nu ar fi ars. Dupa ce am schimbat diodele si siguranta de 1A a trosnit iar. Asta fiind a 2 oara. Mentionez ca am intrerupt legatura cu restul alimentatorului.
Memorat
Berti
gozar
Hero Member

« Răspunde #26 : Martie 18, 2009, 12:42:44 »

Ce pot eu sa-ti aduc, arata ca-n imaginea atasata.

Pretul, in conditiile specificate mai sus (bunavointa vamesului, etc) ajunge undeva la 95-100 ron si dureaza proabil vreo luna pana ajunge la tine, deci io-ti recomand sa-l cumperi de ala din linku dat de Razvan.
« Ultima modificare: Martie 18, 2009, 02:00:46 de către Berti » Memorat
firepeace
New member
*

« Răspunde #27 : Martie 18, 2009, 12:45:16 »

Merci mult. Poate am sa il cumpar de la cei din Iasi. Nasol totusi ca nu gasesc acel model original.
Memorat
Insider
Full Member

Vezi Profilul
« Răspunde #28 : Martie 18, 2009, 07:19:33 »

Din cate stiu eu, RHS.ro face service autorizat Asus. Nu strica sa dai un telefon sa intrebi de alimentator.
Altundeva am gasit alta firma: Euros SRL, tel. 800800316 (09:30-18:00 Mon. ~ Fri.)
Bucharest
Str. Plugarilor nr. 10-14, sector 4

Stiu ca nu ai mentionat garantia, dar... aviz amatorilor: EeePC-urile nu au garantie globala - cine l-a luat din strainatate tot acolo tre' sa-l duca la reparat in perioada de garantie.
Memorat

firepeace
New member
*

« Răspunde #29 : Martie 18, 2009, 08:38:41 »

Merci. Am gasit firma RHS. Aduc pe comanda acest alimentator. Au avut nevoie de toate datele de pe el inclusiv acel s./n. In legatura cu garantia; mai este dar el s-a dus din cauza mea, plus ca l-am desfacut ca sa vad ce are si am incercat sa il repar dar nu am gasit tot ce am nevoie. Pretul lui este in jur de 160 ron si este identic cu cel original.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!